The Oasis

The Oasis, a hands-on outdoor classroom, is one of most unique and innovative laboratory spaces on campus, that will enable biology students to study native Georgia plant life.

The Oasis was built in the unused courtyard space between the Science building, the Science Laboratory building and the Clendenin building. This initiative, which includes a water basin containing and surrounded by a diverse array of plant species, was funded by a generous donor, Dr. Joseph Cook, and named "The Oasis" by the College of Science and Mathematics students in the CSM Courtyard naming contest. Construction for Phase I was completed in the Summer of 2014.

  • The Oasis - Outdoor Classroom original concept rendering
  • The old College of Science and Mathematics courtyard
  • The Oasis - Beginning construction
  • The Oasis - Under construction
  • The Oasis - Under construction
  • The Oasis - Pond aerial view
  • The Oasis - Plants being planted
  • CSM Courtyard Contest Winners and Dr. Anderson
  • The Oasis sign unveiling
  • The Oasis
  • The Oasis
  • The Oasis - Outdoor Classroom

  • About the Donor

    Meet Dr. Joseph Cook. His generosity has launched one of most unique and innovative projects currently in development on campus, a hands-on outdoor classroom that will enable biology students to study native Georgia plant life.

©